Strakonice jsou průmyslové město ležící na rozhraní jihočeského a západočeského kraje. Od Prahy je vzdáleno 110 km. Městská práva jim udělil Bavor IV. roku 1367. V současné době žije ve Strakonicích 24 000 obyvatel.

Strakonickou pobočku FAN CLUBU SPARTA jsme založili v roce 2002 a do té doby byli někteří sparťanskými členy individuálně. V současnosti máme 45 členů. Většina je ze Strakonic, ale v naší pobočce jsou zaregistrováni také fanoušci z Blatné, Katovic a dalších okolních obcí. Pravidelně se naší klubové činnosti zúčastňují kamarádi z 25 km vzdálených Nezamyslic. Scházíme se pravidelně jednou za měsíc a spojuje nás právě velká láska k milované Spartě.

Pravidelně navštěvujeme mistrovské zápasy Sparty v Praze a jezdíme na její zápasy i do Plzně a Českých Budějovic. Někteří z nás jezdí i na pohárová utkání. Přítomnost na stadionu a krásná atmosféra patří ke skvělým zážitkům.

V roce 2007 jsme u příležitosti výročí našeho města sehráli utkání s internacionály Sparty. Díky vynikajícímu výkonu nestárnoucích sparťanských hráčů a perfektní organizaci vedoucího Jaroslava Bartoně jsme mohli prožít krásné chvíle na stadionu i při neformálním posezení po utkání. Za jejich vystoupení děkujeme a těšíme se za pár let na odvetu.

Členství umocňují pocit každého člena, že fandí tomu správnému klubu!